Te proteinowe bułki mają idealne makro! W jednej jest aż 19 g białka! 💪✨
- Magdalena Kucik
- 29 sie 2024
- 1 minut(y) czytania
Pyszne wysokobiałkowe bułki, których przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż 5 minut! Reszta to czas pieczenia! Mają idealne makro, w jednej jest aż 19 g białka! 💪✨

Czego potrzebujesz❓
✅230 g twarogu*
✅110 g mąki orkiszowej jasnej
✅2 jajka
✅1/2 łyżeczki soli
✅1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
✅10 g sezamu do posypania bułek
*opakowanie 200 lub 250 g też będzie ok
Jak to zrobić❓
1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza, ustawienie góra-dół.
2. W misce wymieszaj wszystkie składniki, aż do uzyskania jednolitej masy.
3. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Zwilż dłonie wodą i uformuj bułki z przygotowanej masy.
4. Bułki posyp ulubionymi nasionami.
5. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu aż będą rumiane u góry.
6. Po upieczeniu wyjmij bułki z piekarnika i pozwól im ostygnąć.
TIP❗️Bułeczki możesz zamrozić! Po rozmrożeniu i opieczeniu w grillu elektrycznym smakują rewelacyjnie!
Spróbuj i daj znać, jak wyszło! 😊👇
W całości: 813 kcal | 464 g | B: 75.4 | T: 20.3 | W: 78.7
Jeśli z ciasta zrobisz 4 bułki, to z jednej porcji otrzymasz: 203 kcal | 116 g | B: 18.8 | T: 5.1 | W: 19.7
bułki. twaróg. proteinowe bułki. białko. redukcja. odchudzanie.
Comentários