Tę pyszną pastę z tuńczyka pokochają Twoje mięśnie!
- Magdalena Kucik
- 21 mar 2024
- 1 minut(y) czytania
Zaktualizowano: 9 kwi 2024
Jeśli masz dość nudnych kanapek, to koniecznie musisz spróbować tego przepisu!

Czego potrzebujesz?
130 g tuńczyka w sosie własnym
70 g kukurydzy
50 g cebuli marynowanej
szczypiorek
50 g startej mozzarelli light do posypania kanapek
140 g chleba orkiszowego (przepis znajdziesz na moim profilu) lub innego razowego
50 g jogurtu naturalnego
15 g majonezu*
sól, pieprz
Jak to zrobić?
1. Odsącz tuńczyka z zalewy.
2. Pokrój pozostałe składniki.
3. Wszystko połącz, dodaj sos z jogurtu, majonezu, soli i pieprzu.
4. Pastę połóż na kanapki.
5. Kanapki posyp mozzarellą i zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza około 10-15 min.
*moje ulubione majonezy to Majonez sałatkowy wegański, Go Vege, Biedronka lub Majonez Kielecki roślinny. Oba mają mniej niż 350 kcal na 100 g, a do tego smakują bardzo sensownie.
Przepis na dwie porcje!
W porcji: 340 kcal | 264 g | B: 27.4 | T: 10.2 | W: 32.9
tuńczyk. śniadanie. obiad. kolacja. białko. odchudzanie. szybko. zdrowo. szybki przepis. na diecie. dieta odchudzająca. dietetyk kliniczny.
Comments